• Top Secret MILITARY INTELLIGENCE BLUNDERS AND COVER-UPS (angleščina)
  • Ne zamudite priložnosti

Top Secret MILITARY INTELLIGENCE BLUNDERS AND COVER-UPS (angleščina)

Cena
30 €
Šifra oglasa: 8947585

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam odlično knjigo MILITARY INTELLIGENCE BLUNDERS AND COVER-UPS (Top Secret CAN-UK-US Eyes Only) - The Insider's View of Military Intelligence and How It Goes Wrong (v angleškem jeziku). Avtor Colonel John Hughes-Wilson - polkovnik, ki se je upokojil iz britanskega obveščevalnega korpusa po 30. letih službe, ki je vključevala Falklande, Ciper, Severno Irsko in puščavo ter džungle Whitehalla, je avtor, voditelj in predavatelj, specializiran za vojaško zgodovino in inteligenco.
Constable & Robinson London, 438 strani.

Odlična priložnost za branje - profesionalni vojaško-obveščevalni častnik in vznemirljiv pogled kontroverznega insajderja na nekatere največje obveščevalne zmote novejše zgodovine :)

Ta knjiga je zagotovo poklicni vojaško-obveščevalni častnik in kontroverzen pogled notranjih informacij na nekatere največje obveščevalne zmote novejše zgodovine. Vključuje resen razvoj vladnih zlorab obveščevalnih podatkov v nedavni vojni z Irakom. Polkovnik John Hughes-Wilson analizira ne samo dogodke, ki se zarotijo, da bi povzročili katastrofo, ampak zakaj tako politiki kot izkušeni generali tako pogosto ignorirajo, napačno razumejo ali zavrtijo ključne obveščevalne podatke.

Analizira: kako ga je Hitlerjevo obveščevalno osebje zavedlo v poskusu, da bi prelisičil svoje tekmece iz nacistične stranke; birokratska zapletanja za Pearl Harborjem; kako so spopadi znotraj ameriške obveščevalne službe zagotovili, da jih je vietkongovska ofenziva Tet leta 1968 prevzela iz straže; kako so prekomerno zaupanje, politično vmešavanje in prevara olajšali nenadni napad Egipta in Sirije na Izrael leta 1973; zakaj je bila peščica marincev in londonski taksi vse, kar je morala Britanija braniti Falklande; napačna obveščevalna informacija, ki je Sadamu Huseinu omogočila, da je ostal na oblasti do druge vojne v Iraku leta 2003; resnica o tem, da ZDA niso zagnale sistema za opozarjanje na teroriste pred bombnim napadom 11. septembra na WTC; in kako vlade vse bolj pritiskajo na obveščevalne agencije, naj 'zavijejo' strankarsko-politično linijo.

Cena: 30 eur

Kontakt: 041 23 40 62 (Florena - Ljubljana)

Vabljeni tudi k ogledu mojih ostalih oglasov. Kot ponavadi, pri nakupu več izdelkov iz prodajnega albuma, dobite popust!20226.

Zemljevid

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
14.08.2024. ob 22:42
Do poteka še
Oglas je prikazan
212 -krat

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija