Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)
  • Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)

Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokac... (prodaja)

Cena
119.000 €
  • Potrebuješ kredit?
  • Klikni za najhitrejši internet!
Šifra oglasa: 3209409
  • Bivalna površina
    254,00 m²
  • Število sob
    1
  • Leto izgradnje
    1954

Osnovne informacije

Lokacija
Savinjska, Gornji Grad, Gornji Grad
Število sob
1
Število nadstropij
Enonadstropna
Vrsta hiše
Samostojna
Bivalna površina
254,00 m²
Površina parcele
1.123,00 m²
Leto izgradnje
1954
Leto zadnje prenove
2013
Balkon / terasa / atrij
Balkon, Terasa

Opis oglasa

Hiša, Savinjska , Gornji Grad, Nova Štifta, Samostojna, mirna lokacija, 254/1123 m2, prodam
V naselju Nova Štifta, ki leži v zadnjem delu Zadrečke doline nad Gornjim Gradom, tam, kjer se cesta začenja dvigati v pobočje Črnivca, da se potem spusti na kranjsko stran proti Kamniku, je naprodaj eno – dvo stanovanjska hiša. Zadrečka dolina se razprostira ob reki Dreti, od prelaza Černivec in pod Menino planino (je torej lokacija kjer stoji hiša), z ločeno garažo – možen dodaten apartma (stanovanje), letno kuhinjo ob, tukaj dejansko še potoku, Dreti (izvir je pod prelazom Černivec) in ki daje lokaciji poseben čar. Malo je takšnih lokacij, ki so dokaj lahko dostopne v vseh letnih časih, hkrati pa ti nudi življenje v stiku za naravo (Menina planina, malo naprej Velika Planina.....) in ne smemo pozabit tihih noči ob zvokih reke Drete in vročih poletnih dni, ko si lahko osvežitev poiščete kar na »domačem pragu«. Vse te prednosti, ki jih nudi lokacija, lahko samo še podkrepimo z dejstvom da ima občina Gornji Grad (kamor tudi spada kraj Nova Štifta) bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, ki ima cerkev sv. Mohorja in Fortunata, ki je največja katedrala v Sloveniji.....na Metuljskem griču v kraju Nova Štifta, pa stoji cerkev posvečena zgodovinskim dejstvom, da so se v tem kraju prikazovale luči plamenov, ki so jih pogosto ljudje videvali in bili ozdravljeni. Kar pa je mogoče še najpomembneje je čisto okolje, saj je Gornji Grad edina slovenska občina, včlanjena v Evropsko klimatsko zvezo, kar priča o izredni kakovosti bivalnega okolja.
Iz vsega navedenega vam torej ponujamo možnost nakupa – bivanja v mirnem, zdravem, naravnem okolju, na vas pa je, da se odločite za ogled in se sami prepričate v vse kar smo vam navedli.
Razgibana narava pa nudi obilo možnosti za rekreativne dejavnosti: pohodništvo, planinarjenje, kolesarjenje, jadralno padalstvo, lov, ribolov, rafting, kajak-kanu, zimski športi ...Sam kraj Nova Štifta pa vam nudi ustrezno bivalno okolje saj ima vrtec, šolo (do 5 razreda), vse ostalo pa je v bližnjem Gornjem Gradu (oddaljen cca nekaj km); trgovina, osnovna šola, bencinsko črpalko, PTT, zdravstveni dom, banka... za še več pa v bližnjem Nazarju ali Mozirju. V moderno urejenem novem naselju pa se nahaja tudi dom za starejše občane. Do AC odcepa Šentrupert je cca 35km ali pa se lahko zapeljete kar preko Črnivca proti Kamniku in naprej proti LJ.
Sama hiša je bila v osnovi zgrajena l. 1954, nato je l. 1982 sledila rekonstrukcija in tako smo dobili hišo, ki ima današnjo obliko. Takrat se je naredila betonska plošča, kpl elektro in strojne instalacije, hiša se je nadgradila in je hiša postala dvostanovanjska, kar je tudi sedaj z ločenimi vhodi in ločenim ogrevanjem. Hiša je bila vseskozi kvalitetno vzdrževana in sproti obnavljana. Tako je sledila obnova v l. 1995, v l. 2001 se je obnovila streha, uredila izolacija podstrešja (20cm izolacije zgornje plošče), uredila nova fasada, ki je na JZ in SV strani dodatno izolirana z plinon-betonskimi bloki debeline 10cm. Okna v pritličju in nadstropju so bila v večini zamenjana l. 2013 in so PVC z zasteklitvijo U=1,1W/m2K in opremljena z zunanjimi roletami. Okna v kleti pa so ostala lesena. Centralna kurjava je za vsako stanovanje urejena posebej (seveda je možnost sistema tudi združiti). Spodnje stanovanje se ogreva s pečjo na drva (skoraj nova peč), zgornje stanovanje pa ima CK na olje, oz je peč tudi kombinirana. Za segrevanje sanitarne vode v poletnih mesecih, pa je poskrbljeno s kolektorji na sončno energijo in v sistemu je 270 l hranilnik vode (kombinacija z el. ogrevanjem), kar vam še dodatno znižuje obratovalne stroške. Hiša ima priključek javnega vodovoda, elektrike, urejeno 3 - prekatno greznico, telefonski priključek in SAT TV anteno.
Hiša ima cca 254m2 v treh etažah K+P+1 (in še mansarda, ki je urejena in dejansko trenutno služi delno kot spalnica v otroški sobi in delno kot prostor za shranjevanje stvari – možna izdelava dodatnih dveh sob), kar praktično pomeni cca 85m2 v etaži. Zemljišča je 1123m2, vendar se ga uporablja več, saj je ob reki Dreti prostor, ki dejansko pripada k reki, vendar ga skozi vsa obdobja urejajo in delno tudi uporabljajo lastniki hiše (vidno na sliki).
V kletni etaži, je kurilnica in več »shramb«, v pritlični etaži je 2-3 sobno stanovanje (predprostor, hodnik, ločen WC in koplanica, kuhinja z jedilnico, utility, dnevna soba in spalnica – če pa kuhinjo in utility združite pa lahko dobite večji skupni prostor in vam tako ostaneta dve spalnici), ki je nekako »obstalo« sredi kpl obnove in ga je potrebno finalizirat (vstavljena so nova okna, pričele so se menjave instalacij, vendar)......Vsekakor pa se da stanovanje lepo zaključit in si ga dejansko lahko uredite po lastnih željah.
Stanovanje v zgornji etaži, pa je kpl urejeno, tudi opremeljeno in dejansko je možno takojšnje bivanje v njem. Obsega pa 3 sobno stanovanje, z možnostjop ureditve še dodatnih dveh sob v mansardi. Ima lasten vhod in ima delno medetažo zasnovo, pri vhodu imamo predprostor, nato pridemo na hodnik – stopnišče, kjer imamo »garderobni kotiček, po stopnicah pridemo v medetažo, kjer se nahaja kopalnica z WC-jem (kopalna kad, kopalniški blok in WC), nato pa po stopnicah pridemo v etažo, kjer se nahaja preostanek stanovanja. Le ta pa obsega hodnik, otroško sobo, ki je res posebej zasnovana saj se nahaja v treh nivojih (v prvem nivoju kot delovni del sobe, nato drugi nivo ki je lahko igralnica ali spalni del in tretji nivo, kjer je urejen spalni del (večja vgradna postelja), spalnica z izhodom na balkon JV lega, kjer se prebujate z jutranjim soncem, kuhinja z jedilnico – prav tako izhod na balkon, ob kuhinji je tudi manjša shramba, sam prostor pa je povezan z dnevnim prostor. Skratka stanovanje je zelo funkcionalno razporejeno in če potrebujete, si lahko z dodatnima dvema sobama v mansardnem delu hiše povečate stanovanje v celo 5 sobno. Trenutno pa je mansarda izolirana, izdelana in služi kot prostor za shranjevanje.
Poleg hiše je še l. 2013 narejena garaža, z dodatnimi prostori, ki pa je ravno tako potrebna finalizacije. Sam objekt ima cca 98m 2 površine, v pritličnem delu se nahaja garaža – vrata z daljinskim odpiranjem, soba, ki je lahko mini delavnica, shramba, skladišče...večja soba s stopnicami v zgornji del objekta, kjer so lahko uredite večji prostor za druženje, ali v primeru če bi želeli imeti dodatni apartma (sama dolina ima izredno turistično lokacijo, naravo.... in tako lahko turistom ponudite kvalitetno bivanje v lepem okolju) ali mogoče celo stanovanje (v primeru če bi bile tri družine na eni lokaciji).
Na zadnjem delu hiše pa mogoče še najzanimivejši objekt – lesen nadstrešek z izredno lepo urejeno letno kuhinjo, ob sami reki Dreti, z neposrednim dostopom do reke, kjer si lahko ohladite tako telo kot tudi spočijete dušo, saj vam sam pogled na »živo vodo« in njeno žuborenje ponuja popolno sprostitev. Okolico hiše pa obdajajo smreke, bori, grmovnice in urejena zelenica, dovolj je prostora za večji zelenjavni vrt.....

Mislimo, da smo dovolj nazorno napisali vse prednosti lokacije, hiše – tudi slike izkazujejo vse zapisano, na vas pa je, če si želite bivalno okolje, ki vam ponuja visok nivo kvalitete življenja, da nas pokličete in se dogovorimo za srečanje ob reki Dreti, v »zadnjem delu » Zadrečke doline.

Zalogovnik: da
Avtobusna postaja: da
Nadstropje: K + P + 1 + M
Kraj ali naselje: Nova Štifta
Posredovanje: prodam
Skupno št. nadstropij: 2
Več prakirnih mest: da
Zdravstveni dom: da
Vpisano v zemljiško knjigo: da
Centralna kurjava: da
Telefon: da
Pošta: da
Banka: da
Vrtec: da
Osnovna šola: da
Trgovina: da
Ime in priimek agenta: milan nerad
Tel. številka: 041/538-419
Elektronski naslov: milan.nerad@agenti-nep.si
Igrišče: da
Št.licence: 01926
Stanje objekta: rabljeno
Energetski razred: F (150 - 210 kWh/m2a)

Dodatne informacije

Ogrevanje

  • Sistem za ogrevanje: Etažna peč za centralno ogrevanje na plin

Možnosti parkiranja

  • Garaža
  • Zunanje pokrito parkirišče
  • Zunanje nepokrito parkirišče

AŽ&MB NERAD d.o.o.

Vsi oglasi te trgovine
Oglas je objavljen
04.01.2019. ob 06:43
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
77 -krat

AŽ&MB NERAD d.o.o.

Vsi oglasi te trgovine