• Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)
  • Ne zamudite priložnosti

Lokacija hiše: Središče ob Dravi (prodaja)

Cena
99.999 €
Šifra oglasa: 12845743
  • Leto izgradnje
    1962

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Središče ob Dravi, Središče ob Dravi
Vrsta hiše (gradnja)
Zidana hiša (beton, opeka)
Vrsta hiše
Samostojna
Leto izgradnje
1962
Leto zadnje prenove
2005
Vrsta cene
Skupna cena
Možnost menjave
Menjava za drugo nepremičnino ni možna

Opis oglasa

V samem centru Središča ob Dravi je na voljo čudovita hiša z veličastno okolico!
Takoj, ko vstopite na dvorišče, Vas pričaka pogled na vinsko trto, ki igrivo pleza, in poleti nudi prijetno senco. Po parceli je več kotičkov, zasajenih s cvetjem ali vrtninami, v ta namen je urejen dodaten prostor neposredno pri hiši ob cesti, da se jo lahko občuduje že od daleč.
Na dvorišču je garaža, dovolj velika za parkiranje avtov in ostalih strojev. Za garažo je dodaten prostor za shranjevanje stvari ali za gojenje manjših živali (npr. zajčkov). Na drugi strani dvorišča je objekt, kjer je že pripravljen prostor za zbirni smetnjak, poleg tega pa prostor, namenjen za shranjevanje drv. Ko se sprehodimo naprej naš pogled pričaka travnik s sadovnjakom – posebej pa omenimo, da je tale parcela ZAZIDLJIVA, kar predstavlja enkratno priložnost za postavitev dodatnih objektov, domišljija ima lahko prosto pot.
Pred vstopom v hišo so stopnice s ploščicami, ob strani je dodatna ograja za pomoč pri hoji, kar je še posebej praktično za starejše. Vhodna vrata so nova, protivlomna.
Ko vstopimo v hišo nas čaka prostorna predsoba. Pogled nas pelje v naslednjo sobo, kjer so dodatne omare s prostorom za shranjevanje in dodaten hladilnik. Na našo levo je urejen manjši večnamenski prostor, ki je primeren za shranjevanje, lahko se uporablja za sušilnico ali za postavitev umetnin.
Naravnost je prostorna dnevna soba, v kateri je veliko omar, kar pomeni veliko prostora za shranjevanje.
Na drugi strani povezovalnega prostora je kuhinja, ki je izredno malo uporabljena. Kuhinja pride z vsemi aparati (steklokeramična, vgradni hladilnik, pomivalno korito, pečica, napa,..). Na drugi strani prostora je jedilna miza s stoli.
Naslednja soba je otroška soba s posteljo in računalniško mizico, omara za shranjevanje. Po želji se lahko preuredi v delovni kabinet, računalniško sobo, knjižnico itd.
Iz kuhinje vodi manjši hodnik (na zidovih so položene ploščice do stropa za lažje vzdrževanje), kjer je kopalnica z WC-jem, v kopalnici je kad, omarica za shranjevanje z ogledalom. V kopalnici je bojler, ki je vezan na peč za ogrevanje na trdo gorivo (v kleti), kar pomeni, da ni potrebe po dodatni elektriki – glede stroškov zelo ekonomično. Poleti pa obstaja možnost preklopa na elektriko, v kolikor Vam je ta opcija ljubša. Lega sobe je zelo priročna, saj se nahaja na sredini hiše, kar omogoča enostaven dostop iz vseh sob.
Na drugi strani hodnika je shramba s policami za ozimnico, ali odlagalni prostor. V shrambi je lestev, ki vodi na podstrešje; Na podstrešju je velik prostor, po tlorisu identično spodnjemu, ki se ga po želji lahko obdela in spremeni v mansardno stanovanje - možnost razširitve bivalnega prostora!
Hodnik nas popelje v veliko spalnico, ki ima možnost izhoda na balkon. Balkonska vrata so nova. Na balkonu je že pripravljen prostor za rože. Je pod streho, kar daje poleti senco pozimi zavetje. Čudovit pogled na trte, ki so nas pričakale ob vstopu.
V sobah je po tleh položena ribja kost, ki se lahko po želji pobrusi in/ali prebarva v drugo barvo. Po ostalih prostorih so ploščice, kar pomeni enostavno vzdrževanje. V kuhinji je topel pod.
Hiša ima dve kleti. V prvi izmed njih je predprostor, v naslednjem prostoru je čudovita letna kuhinja. Opremljena je z vsemi aparati. V letni kuhinji je (nova) peč za ogrevanje na drva oziroma trdo gorivo. Ob oknu je jedilna miza in stoli. Na levo od vhoda se odpirajo še dodatni prostori; Na voljo je velik prostor, ki lahko služi za delavnico ali za shrambo, poleg je peč na kurilno olje. Naslednji prostor je velika shramba, krasno odlagalno mesto, narejena je tudi dodatna prha, ki je ob strani opremljena z ročkami, ki služijo kot pomoč pri hoji v in iz prhe (idealno za starejše, otroke, za poletni tuš, morebitne hišne ljubljenčke,..).
Naslednja klet je obokana. Klet je nizka, zato je relativno konstantna temperatura, kar je zelo primerno za shranjevanje vrtnin, predelkov, vina itd. - Pozimi je dovolj toplo, da ne zmrzne, poleti hladno, zato ni potrebe po gretju ali hlajenju, kar se odraža na nižjih stroških. Na stropu je dodatno ojačano z železom. Tla so večinoma betonirana, za lažje čiščenje in vzdrževanje, prav tako za lažjo hojo, del pa je nebetoniran, za regulacijo temperature z zemljo in za ohranjanje normalne vlage (posebej pomembno za shranjevanje vina). Premišljeno se srečata udobje s funkcionalnostjo. Ob steni so namenjeni prostori za sode.
Streha je v odličnem stanju, kot nova, prav tako vsi tramovi. Po celotni hiši so nova okna z ruletami. Hiša je v celoti izolirana s prenovo fasade in podzidana proti vlagi. Centralna kurjava in ogrevanje vode je urejeno na dva načina, olje in drva – trdo gorivo (novejša peč v letni kuhinji v kleti), po želji se lahko uredi ogrevanje na plin, saj je do hiše speljan plinovod. Priklopljena je na kanalizacijo. Pred hišo je vzdolž nje dodaten odtok (rešetke), kar pomeni, da ob močnejših nalivih hišo varnostno zaščiti pred vodo, služi kot odtok, ki vodo usmeri v kanalizacijo. Kot navedeno, so vse stvari zelo dobro vzdrževanje, zato na tem področju ni potrebno dodatnih investicij. Hiša NE leži na poplavnem območju.
Mesečni stroški so nizki, cca 110 eurov mesečno (elektrika, RTV, komunalni stroški). Hiša ima internetni priklop, optični kabel, 1. giga.
Vso pohištvo na slikah ostane v hiši, kar pomeni, da je pripravljena na vselitev!
Na dosegu dlani je bogata infrastruktura, in sicer:
-Osnovna šola 190m,
-Vrtec 500m,
-Trgovina Mercator Market 280m,
-Trgovina Market TUŠ 40m,
-Avtobusna postaja 300m,
-Pošta 190m,
-Zdravstveni dom (v katerem je tudi zobozdravstven ambulanta) 290m,
-Pekarna Prosnik 30m,
-Lekarna 400m,
-Krap trgovina na drobno 80m,
-Gasilsko društvo 400m,
-Kmetijska zadruga 20m,
-Petrol 900m (2 minuti z avtom).

Čeprav je hiša v samem središču je mirno, občutek sožitja z naravo, sliši se oglašanje živali, prijetno, življenje teče počasneje.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. STAVBA (HIŠA) S PRIPADAJOČO PARCELO:
POVRŠINA PARCELE (M2): 416
DEJANSKA RABA: Pozidano zemljišče
NAMENSKA RABA: Površine podeželjskega naselja
Površina tlorisa stavbe na parceli (M2): 122

Neto tlorisna površina dela stavbe: 137,2 m2
Površina prostora:
Bivalni prostor:76 m2
Klet: 51,6 m2
Odprta terasa, balkon, loža: 3,6 m2
Nerazporejen prostor: 6 m2


Na parceli sta še dve nestanovanjski stavbi (garaža in prostor za trdo gorivo – drva)
Površina zemljišča pod stavbo (M2) 18 in 50.

Obokana klet je zgrajena 1920, hiša 1962, garaža in objekt za shranjevanje leta 1990.

2. PODATKI O DODATNI PARCELI:
POVRŠINA PARCELE (M2): 469
DEJANSKA RABA: Pozidano zemljišče
NAMENSKA RABA: površine podeželjskega naselja - zemljišče za gradnjo stavb


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Več info na:
Telefonska številka: 070 695 805 (dosegljiva od 11.00 do 20.00)
Mail: makarimaja@gmail.com
ali inbox bolha.

Možni ogledi ob predhodnem dogovoru.

Zemljevid

Objekti v bližini

Dodatne informacije

Podatki o objektu

  • Dostop za gibalno ovirane osebe
  • Javni plinovod
  • Javni vodovod
  • Javna kanalizacija

cookiemaja

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Podravska, Slovenija
Oglas je objavljen
15.06.2024. ob 14:05
Do poteka še
Oglas je prikazan
647 -krat

cookiemaja

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Podravska, Slovenija