• VERRUMAL 13 ml, TEKOČINA ZA ODSTRANJEVANJE BRADAVIC
  • VERRUMAL 13 ml, TEKOČINA ZA ODSTRANJEVANJE BRADAVIC
  • VERRUMAL 13 ml, TEKOČINA ZA ODSTRANJEVANJE BRADAVIC
  • VERRUMAL 13 ml, TEKOČINA ZA ODSTRANJEVANJE BRADAVIC
  • VERRUMAL 13 ml, TEKOČINA ZA ODSTRANJEVANJE BRADAVIC
  • Ne zamudite priložnosti

VERRUMAL 13 ml, TEKOČINA ZA ODSTRANJEVANJE BRADAVIC

Cena
50 €
Šifra oglasa: 10463802

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Vrhnika, Vrhnika
Stanje
novo

Opis oglasa

Verrumal (Verumal) raztopina 13 ml, novo, zapakirano zdravilo za odstranjevanje bradavic, rok uporabe do 8/2025.
Primerljivi učinki kot odstranjevanje s tekočim dušikom, samo da z Verrumalom ni prisotnih bolečin.
Osebni prevzem na Vrhniki ali pošljem po pošti, strošek poštnine 5 eur.
V primeru nakupa 2 kosov, cena 35 eur/kos.

Verrumal - zdravilo za zunanjo uporabo proti bradavicam. Vsebuje fluorouracil in salicilno kislino, ki preprečujejo nastajanje timina in odstranjujejo njegove derivate, s tem pa ustavijo rast bradavic in virusi, ki povzročajo nastanek slednjih, umrejo. Bradavice so pogosto benigne lezije na človeški koži, ki jih povzroča humani papiloma virus. Ta virus lahko spremeni naravo rasti tkiva, zato se v koži pojavijo izbokline v obliki papile ali vozlička. Uporablja se za odstranjevanje bradavic na stopalih, mladostnih (ravnih) ali normalnih bradavic. Zdravilo se nanese s čopičem na površino bradavice. Če bradavica vdre globoko v kožo, preden nanese raztopino, jo je treba na površino zalepiti in nekaj časa držati obliž, ki vsebuje salicilno kislino.
V navodilih za Verrumal je navedeno nekaj kontraindikacij za uporabo sredstev. Ker se glavne sestavine zdravila izločajo z urinom, se ne priporoča za uporabo v primeru odpovedi ledvic. Verrumal je kontraindiciran za doječe matere, saj ni v celoti ugotovljeno, ali ima škodljiv učinek na materino mleko. Uporaba raztopine ni priporočljiva za otroke, mlajše od 3 let in za vse bolnike z možnimi alergijskimi reakcijami na fluorouracil ali salicilno kislino. Med zdravljenjem z Verrumalom se lahko pri nekaterih bolnikih pojavi pekoč občutek na koži, lahko tudi koža postane bela in se kasneje začne lupiti.
Zdravilo je treba uporabiti ne več kot 2-3 krat na dan, lokalno, na problematično področje kože. Ne sme se prizadeti zdrave kože, ki obdaja bradavico. Pred nadaljnjo uporabo odstranite nastalo skorjo s površine bradavice. Ne morete obdelati več kot 25 kvadratnih metrov. glej kožo. Pri zdravljenju bradavic, ki se nahajajo na delih telesa, kjer je koža precej tanka, je treba zdravilo uporabljati manj pogosto. Opazen učinek zdravljenja z zdravilom Verrumal je že pri 6 tednih, po katerem se zdravilo uporablja še 1 teden.
Sestava in oblika sproščanja
Fluorouracil + salicilna kislina. Raztopina za zunanjo uporabo (v 1 g - 5 mg + 100 mg).
Farmakološko delovanje
Kombinirani preparati za zunanjo uporabo. Fluorouracil je citostatično sredstvo iz skupine antimetabolitov. Zaradi svoje strukturne podobnosti s timinom, ki ga vsebujejo nukleinske kisline, fluorouracil zavira nastajanje in uporabo derivatov timina, s čimer zavira sintezo DNA in RNA.

Posledično se zavira razmnoževanje virusov, ki povzročajo razvoj bradavic, kot tudi rast celic bradavic v stanju prisilne replikacije. Salicilna kislina ima keratolitični učinek. Poleg tega salicilna kislina in dimetil sulfoksid, ki je del pripravka, prispevata k prodoru fluorouracila v bradavico.

Indikacije
- skupne bradavice;
- ravne juvenilne bradavice;
- bradavice na stopalu.

Uporaba
Zdravilo se nanese s čopičem na vsako bradavico 2-3 p / dan. Verrumal je treba nanesti samo na bradavico, ne da bi prizadel zdravo kožo. V ta namen nanesite pasto ali mazilo okoli bradavice. Priporočljivo je zdravljenje zelo majhnih bradavic za natančnejšo uporabo raztopine z leseno zobotrebo namesto s čopičem.

Pred vsakim ponovnim nanosom zdravila s površine bradavice odstranite nastali film laka. Skupna površina obdelane površine ne sme presegati 25 cm2. Povprečno trajanje zdravljenja je 6 tednov. Zdravljenje je treba nadaljevati še 1 teden po pozitivnem rezultatu. Izogibajte se vnosu zdravila v oči, sluznice in posteljo nohtov.

Če se bradavice nahajajo na površini tankega epidermalnega sloja, je treba verrumal uporabljati redkeje in redno spremljati potek zdravljenja, saj se lahko nastane brazgotina zaradi keratolitičnega delovanja na keratinizirano povrhnjico pod delovanjem salicilne kisline, ki je del pripravka.
Če bradavice poganjajo globoko v osnovna tkiva, je priporočljivo pred zdravljenjem nanesti obliž s salicilno kislino. V nekaterih primerih je priporočljivo odstraniti nekrotično tkivo, ki je nastalo med zdravljenjem z verrumalom. Ko se zdravilo nanese na kožo po izhlapevanju topila, se tvori bel, močan film. Na ta način se doseže okluzivni učinek, ki pospešuje prodiranje aktivne snovi v globlje dele bradavice.

Nosečnost in dojenje
Zdravila Verrumal se med nosečnostjo ne sme uporabljati, ker sistemske absorpcije fluorouracila ni mogoče popolnoma izključiti.
Ni znano, ali se zdravilo izloča v materino mleko. Če je potrebno, je treba med dojenjem opustiti dojenje.

Neželeni učinki
Pekoč občutek (zlasti takoj po uporabi zdravila), v redkih primerih - nastanek erozije. Zaradi keratolitičnega učinka
salicilna kislina lahko povzroči luščenje in depigmentirane (bele) površine kože (običajno na območjih, ki mejijo na bradavico).
Morda razvoj lokalnih AR.

Kontraindikacije
- motnje delovanja ledvic
- nosečnost; dojenje (dojenje);
- starost otrok do 3 let;
- Preobčutljivost za zdravilo.

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili
Upoštevati je treba teoretično možnost interakcije salicilne kisline z metotreksatom ali s sulfonilsečninami.

Zemljevid

Urbi88

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1360 Vrhnika, Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
30.08.2024. ob 15:57
Do poteka še
Oglas je prikazan
3881 -krat

Urbi88

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1360 Vrhnika, Osrednjeslovenska, Slovenija